Hundens mentale helbred er i fare! Der er kommet et helt nyt ideal indenfor hvad en “god hund” i virkeligheden er. Et ideal som er decideret farligt for hundenes mentale helbred. Vi arbejder til daglig med rigtig mange hunde og deres ejere, og vi vil i denne artikel, forsøge at italesætte og belyse nogle af de udfordringer vi i vores dagligdag oftest ser og hører…
Socialisering – et misforstået koncept!
Når man får sin lille hundehvalp hjem, så skal den socialiseres. Det er alle enige om. Men hvad vil det sige at socialisere sin hund? Hvad er formålet med den her socialisering? Socialisering er ofte et helt misforstået koncept. Desværre ser mange socialisering som det, at ens hund skal være venner med alle andre hunde, og at den igennem erfaring med at møde fremmede hunde…
Virker det at ignorere din hund?
“IGNORER DIN HUNDS DÅRLIGE ADFÆRD” .. Du har nok hørt det før.. ⠀ Dette råd bliver givet i mange sammenhænge. Eksempelvis:⠀ “Bare ignorer din hvalp når den bider” “Ignorer når din hund gør” STOP EN HALV… Følg lige med her – for det er vigtigt! Rådet om at ignorere sin hund, har rødder i det som videnskaben kalder for ”extinction” (altså udryddelse). Dette er…
Hvor langt må din hvalp gå?
Hvor langt må hvalpen gå? En af grundene til at godfamiliehund-gladsportshund blev startet, var nétop for at komme myter til livs indenfor hunde og træning. Så nu skal vi snakke lidt om reglen “man må gå 1 min. for hver uge hvalpen er gammel”. Altså fx. 11 minutter hvis hvalpen er 11 uger gammel.. Jer der har hørt den her regel – tænk først over…
At lade søskende vokse op sammen (littermate syndrom)
I forbindelse med at have købt to hvalpe fra samme kuld, får du oftest spørgsmålet “Nååå.. Er det nu også klogt? Hvad med littermate syndrom?” Så her kommer vores tanker og holdninger til netop dét emne. Det at lade søskende vokse op sammen, er ikke ensbetydende med at de vil udvikle littermate syndrom. Hov vent- hvad er Littermate syndrom? Littermate syndrom er når båndet mellem…
Hjertelungeorm
Vidste du at hjertelungeorm er en fælles betegnelse for 2 forskellige rundorm, som kan inficere din hund? Den franske hjerteorm (Angiostrongylus vasorum) og rævens lungeorm (Crenosoma vulpis) er i daglig tale kendt som hjertelungeorm. Disse parasitter inficerer hund og ræv, som enten æder inficerede snegle eller indtager afføring, græs eller andet spiseligt, som inficerede snegle har været i kontakt med. Din hund bliver altså ikke…
Frosne ting i sommervarmen?
Dette er et omdiskuteret emne hvert år når varmen rammer og der er også mange forskellige holdninger. Hunde og katte har ikke svedkirtler rundt omkring på kroppen, som os mennesker. De kommer i stedet af med varmen gennem udånding og via svedkirtler under poterne. Is og frosne sager kan være en fin idé i sommervarmen, men med måde, som meget andet. Hvis en hund som…
Aktivering eller nærvær?
Aktivering af din hund Du har helt sikkert hørt det før, formentlig mere end én gang: ”Hunde har brug for gåture og aktivering hver dag” Hvis du har læst vores artikel om socialisering af hunde, har du før hørt os sige, at konceptet er misforstået. Det samme gør sig gældende, når det kommer til aktivering af din hund! Oftest når konceptet aktivering bliver brugt, kobler…
Tæger VS. flåter hos hunde
Vidste du, at tæger og flåter ikke er det samme? Tæger tager tit skylden for flåternes “arbejde” i danske munde, men tæger er slet ikke parasitter, ligesom flåterne. Tæger er insekter med 6 seks ben, som lever af blandt andet plantesafter, andre mindre insekter og som ikke angriber mennesker eller vores husdyr. Flåterne derimod er 8 benede blodsugende parasitter. De kan blandt andet bære på…
Hunden som terapi
Din hund er mere end en ven – den er terapi for din sjæl! ”Hunde hjælper mod stress” ”Hunde hjælper mod depression” ”Hunde hjælper mod angst” Vi har hørt det før! Men hvad er egentlig op og ned i det?Læs med her, hvor vi kommer med vores syn på sagen. Der er mere og mere forskning som viser, at hunde er helt fantastiske når det…