Logrer med halen – er den glad?

Mange hundeejere kender ikke betydningen af deres hunds halebevægelser.
Sandheden er dog, at hver af disse bevægelser betyder noget, og at de kan spille en vigtig rolle i din kommunikation med din hund.

Nogle signaler kan være vigtigere end andre. Under alle omstændigheder er det vigtigt at vide, hvad de betyder, så vi kan forstå vores hunde bedre.

Din hund sender MANGE signaler ud hele tiden, en hund har knap 200 forskellige udtryk i sin mimik som er deres sprog, og det svarer stort set til vores tegnsprog.

Halen er som oftest det som mennesker kigger på allerførst når de vil se hvad en hund fortæller, fordi hundens hale er et af de signaler, som er mest iøjnefaldende hos os mennesker, men desværre ved de fleste mennesker ikke helt hvad halen signalerer da det skal ses i sammenhæng med en række andre signaler.

Halen alene fortæller os faktisk ikke ret meget.

De fleste tænker at en hund er glad når den logrer, eller den er stærk når halen står spændt i en høj bue. Begge kan desværre være langt fra sandheden, den kraftigt og hurtigt logrende hale er ofte mere et udtryk for en anspændt situation, og en høj buet hale, som er stiv og stillestående er som oftest et udtryk for en hund der er klar til at forsvare sig selv med aggression. Den vil som oftest have lukket mund med korte mundvige og være spændt op i panden med løftede ører, selv hunde med hængeører kan løfte dem en vis grad.

En hund som logrer blødt og langsomt med sin hale vil ofte være afslappet, og venligt stemt. Den vil samtidigt have en åben mund og ørene vil sidde på en ligeledes afslappet måde.

Det er to gode eksempler på at læse de kropslige udtryk i sammenhæng, så endelig kig på hele hunden, og ikke kun om halen den logrer, når du skal se hvad en hund prøver at signalere. Den taler til dig med hele kroppen.

Skrevet af Godfamiliehund

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *