Renlig hvalp – sådan!

Når du får din hundehvalp hjem skal den lære at begå sig i et miljø, som måske er helt anderledes end det den er vant til. Det betyder, at den skal guides på en række områder. Her får du vores bedste råd til at få en renlig hvalp.

Et af de områder er renlighed. Det gælder om at have fokus på det allerede fra første dag i det nye hjem for en god start. Der er nogle tommelfingerregler, man kan gå efter, når det gælder om at undgå uheld hjemme på gulvtæppet.

Din hundehvalp skal formentlig ud, når den har sovet, leget eller spist, eller en hvilken som helst kombination af de ting. Det kan være en stor fordel at lukke hunden udenfor umiddelbart efter eller i forbindelse med de tre ting.

Det er en god ide at arbejde efter ”better safe than sorry”, fordi at hunde hurtigt vælger et foretrukken underlag. Det betyder, at der ikke skal ske ret mange uheld på gulvtæppet, gulvmåtten eller andet sted, før det bliver til det sted, man gør sig ren.

Følg disse konkrete råd

Hvalpen skal tages ud for at tisse hver gang den fx har sovet, spist eller drukket. Derudover hver eneste gang, den har leget eller blot været i bevægelse mere end nogle minutter. Det er også en rigtig god idé at tage hvalpen ud, når der kommer gæster, eller når den på en anden måde bliver glad. 

Som en nem tommelfingerregel skal hvalpen i begyndelsen
ud og tisse en gang i timen i dagtimerne. 

Nogle hvalpe kan også blive så begejstrede, at de kommer til at tisse ufrivilligt. Det kan ske for både hvalpe og ældre hunde. Det er ikke noget, der hænger sammen med renlighed.

Det sker oftest, hvis man har været væk hjemmefra og kommer hjem. Det glade gensyn kan så udløse en ufrivillig vandladning i begejstring. En god måde at undgå de gyldne dråber på gulvet i den sammenhæng er at lade hunden komme ud til dig, når du kommer hjem i stedet for, at du går indenfor til den. På den måde undgår man, at der tisses indenfor og der er mulighed for at forstærke, at man tisser udenfor.

Obs! Der er også visse sygdomme som kan have indflydelse på renligheden f.eks. diabetes. Ved diabetes drikker en hund uhensigtsmæssigt meget vand ret ofte og det vil naturligvis lægge et pres på blæren.. Hvis din hund ser ud til den ikke helt selv har styr på det, så kontakt til din dyrlæge for en sikkerheds skyld.

Skrevet af Godfamiliehund

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *